RPG informatie

Hier wat RPG informatie die misschien te pas komt.
Plaats reactie
Bericht
Auteur
LittleRomana
Admin
Admin
Berichten: 157
Lid geworden op: 14 jun 2012, 19:13

RPG informatie

#1 Bericht door LittleRomana » 14 jun 2012, 23:33

Wie weet heb je wat aan de informatie hieronder vermeld, iedereen mag ideetjes delen :)

[b]Wat is een RPG[/b]

RPG is de afkorting voor Role Play Game, een rollenspel dus. Je schrijft dus een verhaal met de jouw gemaakt karakters. De één schrijft liever in de ik vorm de ander in hij/zij vorm, en je hebt mensen die in de tegenwoordige maar ook mensen die in de verleden tijd beter schrijven. Meestal gaan de verhalen ergens over of hebben sowieso een thema, houd je hieraan en ga niet als je in de middeleeuwen speelt opeens zeggen dat je je mobieltje uit je zak haalt. Sommige RPG's zijn al bezig, vraag of je nog mee kan doen dan aan de topic maker en spring erin wanneer je kan of hebt afgesproken.

[b]Meedoen aan een RPG[/b]

Het enige wat je er echt voor hoeft te doen is de lijst invullen. Een voorbeeld kun je hieronder vinden. Houd je aan het thema of de verhaallijn van de RPG. Als je karakter is gemaakt post je hem, als er iets niet goed aan is word dit vast verteld, heb dan het respect om je karakter zo danig aan te passen zodat je kan meespelen.

Een voorbeeld lijst, die gebruikt mag worden:

Naam:
Geslacht:
Leeftijd:
Innerlijk:
Uiterlijk:
Extra:

[b]Het openenvan een RPG[/b]

Bedenk goed hoe je je Rpg wilt noemen, heb een goede en duidelijke uitleg. Mocht men het dan nog niet snappen zal je de vragen vanzelf krijgen. Heb je regels ook duidelijk erin staan wat je wel en niet mag enzo. Hier een volgorde die je kan gebruiken: Cover, niet nodig natuurlijk | Je verhaal/thema | De rollen, wat houd het in om iets of iemand te spelen | Regels | Je lijstje | De karakters die in het verhaal zitten.

[b]Verder tips[/b]

- Schrijf lange stukken, houd het boeiend. Hieronder tips ervoor.
Je bent niet de enige, je kan andere aanspreken of zelfs iemand even spelen die er niet echt in zit.
Schrijf goed uit wat je denkt, ruikt, ziet, voelt en je hebt een menig.
Je kan dingen herhalen van wat de andere persoon schreef om je post wat langer te maken.
Je kan dingen terug halen die eerder zijn gebeurd in de Rpg.
Blijf niet achter staan, je kan zelf ook op de andere karakters afgaan met de jouwe.

- Probeer niet teveel met maar 2 mensen door te gaan als er meer mensen meedoen, tenzij dit kan.. maar het kan vervelend zijn voor degene die er niet is.
- Begin pas als de topic maker zegt dat dit mag of als die zelf begonnen is ga dan mee.
- Houd rekening met wanneer je speelt, als je in 1842 speelt kan je niet opeens even achter de computer gaan zitten natuurlijk.
- Voel je niet verplicht om elke dag te reageren, even een dag rust mag er zeker zijn.
- Heb niet steeds precies hetzelfde karakter qua innerlijk, heb wat variatie het helpt niet alleen de irritatie van andere weg te houden maar ook jou ervaring zal er beter door woorden, lukt het niet.. geen punt gewoon blijven proberen.

Als jij nog iedeetjes hebt horen we het graag, een eigen forum ervoor openen mag altijd. Hopelijk had je wat aan deze tips.

Xx
Trying to forget someone you love is like trying to remember someone you never met.

Plaats reactie